DÁTUM & IDŐPONT

Kiállítás launch
2023. január 23. 18:00- 19:30   

A virtuális kiállítás megtekinthető
2023. január 23. 19:30-tól

HELYSZÍN

Kiállítás launch
Három Holló Kávéház 
1052. Budapest, Piarista köz 1.

Virtuális kiállítás
A link a lauch esemény után válik elérhetővé

A virtuális kiállítást tervezte és készítette:  
Tóth Norbert, 2020-ban diplomázott média design szakos hallgatónk. 

Az esemény magyar nyelvű. A belépés ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött! 

REGISZTRÁCIÓ

FUTUROSCOPE 2023
METU MÉDIA DESIGN DIPLOMA

A Budapesti Metropolitan Egyetem Média Design alap- és mesterszakán 2022-ben végzett hallgatók diplomamunkáiból összeállított virtuális kiállítás launch eseménye. 

A FUTUROSCOPE már több éve a METU Média design szakán frissen végzett hallgatók diplomamunkájának seregszemléje. A korábban fizikai térben megvalósult kiállítás a világjárvány hatására az online térbe került. Kiderült, hogy az eredetileg kényszer hatására született virtuális kiállítás olyan erényekkel rendelkezik, amelyek révén túlmutat az egyszeri offline kiállításon: időtálló és nagyságrendekkel szélesebb közönséget elér. Ezért a FUTUROSCOPE legújabb kiadása hybrid módon valósul meg: a virtuális kiállítást valós térben tartott launch esemény során nyitjuk meg. 

A kiállítást Szacsva y Pál DLA médiaművész, korábbi szakvezető nyitja meg. Az esemény keretein belül láthatunk egy BA és egy MA diplomaprezentációt és a virtuális kiállítás bemutatóját. 

A Média design képzés – Szacsva y Pál korábbi szakvezetőtől kölcsönözve a kifejezést – olyan, mint a svájci bicska, abban az értelemben, hogy a hallgatók rendkívül széles körben szereznek ismereteket a kortárs médiahasználat, online vizuális kommunikáció, reklám- és szórakoztató ipar számos területén, úgy mint a game design, a filmes vizuális effektek, az interkatív installációk, a 3D és virtuális tér, a UX design és a webdesign. Mind a BA, mind az MA képzés végén a hallgatók egyénileg választják ki, ezen szakterületek közül melyben szeretnének elmélyedni, így annak megfelelő projekttel, diplomamunkával készülnek el, ezek közül a legfrissebbeket, a 2022-ben készülteket láthatjuk majd a virtuális kiállítótérben! 

KIÁLLÍTÓ HALLGATÓK

Bak Dominika 

Bardóczi Attila 

Boda Attila 

Bódai András 

Bojtor Lilien 

Bokor Borbála Kata 

Bolla Tamás 

Borbás Fanni 

Bozskó Bálint Sámuel 

Bucsányi Henrietta 

Budai Kitti Ágnes 

Dimény Daniella 

Durcsán Bianka 

Erdélyi Nikoletta 

Gaál Eszter Regina 

Gál Renáta 

Gergely Áron 

Gyöngyösi István 

Halmágyi Balázs 

Kapros Dániel 

Kurucz Eszter 

Magas Zoltán 

Markos Máté András 

Molnár Tamás Antal 

Nguyen Chi Lan Le 

Nyíri Márton 

Palotai Dorka 

Polgár Alex 

Poprádi Raul Tihamér 

Szabó-Kovács István Tivadar 

Vajda Bálint Alex 

Vajda Dániel 

Varga Vajk Vilmos 

Vizi Viktória 

ISMERD MEG
MÉDIA DESIGN KÉPZÉSEINKET

A média designerek a 21. század reneszánsz emberei. Feladatuk, hogy az állandósult technikai forradalom korszakában ne csak kövessék a fejlődést, hanem művészi érzékenységgel formálják is azt: emberi léptékűvé tegyék az új, digitális világot a filmes utómunkától a játékfejlesztésen át a virtuális valóságig.